Karınca istilasına son! Karıncalardan Nasıl kurtuluruz! Evdeki karınca sürüsünden kurtulmak ve karıncaları evden kovmak için en etkili yöntemler nelerdir? Karınca istilasına Kesin Çözüm yolları yazımızda..

Malum Kış mevsiminin sona ermesi,bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte tabiat uyandı.Bütün kış ortadan kaybolan karıncalar da karınlarını doyurmak ve koloniye yiyecek stoklamak için davetsiz olarak kapımızı çaldılar.

Karıncaların evlerimize girmesi ile birlikte sizlerde pek çoğumuz gibi bu sorunu doğal basit yollarla halledip karıncalardan kurtulmak istiyorsunuz.Karıncaları kovmak ve karıncalardan kesin olarak kurtulmanın pek çok doğal yöntemi bulunmaktadır. Makelemizin devamında bunlardan sizlere detaylı olarak bahsedeceğiz,ancak öncelikle şunları bilmemiz gerekir diye düşünüyorum.Bir kere Karıncaların tat ve koku alma duyuları o kadar gelişmiştir ki,1 Km öteden yiyeceklerin kokusunu alabilirler.Bir çoğumuzun evlerinde özellikle de çocuklu evlerde,mutfak ve odalarda yiyecek kırıntıları ister istemez ortalığa ,kıyıya,köşeye dökülebiliyor.Bu durum çevrede bulunan karıncalara açık davet anlamı taşıyor.Yiyecek kokusunu alan karınca kolonisi kokuyu alır almaz çok kısa bir sürede evinizi sarıp bulduğu yiyecek kırıntılarını taşımaya başlıyor.

karınca kovucu

Bu can sıkıcı durum bir çoğumuzun ortak sorunu aslında hepimizin başına gelebilir.İşte bugün sizlere eviniz adeta istila eden karınca sürüsünden kurtulmanın yollarını anlatacağız.Karınca sorununa kesin çözüm önerisi arayanlar internet üzerinden öğrendikleri pek çok yöntemi deneyerek karıncalardan kurtulmaya çalışıyor.

İşte Evde ki Karıncalardan kurtulmanın Yolları

Siz de eviniz adeta istila eden karıncalardan muzdarip iseniz,evde deneyeceğiniz bir kaç doğal yöntem sayesinde evdeki karınca sürüsünden kurtulmanız mümkün.Peki evde ki karıncalardan kurtulmanın yolları nelerdir.İşte evde ki karıncalardan kurtulmanın kesin çözümü..

karınca istilası

Karıncaya Kesin Çözüm Sirke 
Karıncaların genel olarak en çok nefret tetiği maddelerden birisi hemen hemen herkesin evinde bulunan Sirke dir. Sirke aynı zamanda bir çoğumuz tarafından evde temizlik amaçlı kullanıldığından,bulunması kolay ve etkili bir ajandır.Evinizde bulunan boş bir sprey şişesine bir miktar sirke,su ve limon ekleyin,günde 1-2 kez karıncaların çıktığı yerlere sıkın.Bir müddet sonra karıncaların evinizi terk ettiğini göreceksiniz.

Karınca Kovucu Tarçın
Tarçın karıncaların hiç hoşlanmadığı bir baharat türüdür.Aktardan alacağınız bir miktar tarçın yağı veya tozunu karıncaların yuvalarına veya çıktıkları deliklere dökün,sonrasında karıncaların nasıl hızla kaybolduğuna hayret edeceksiniz.Tarçın Karıncaları evden uzaklaştırmak için oldukça etkili ve doğal bir ajandır.Tarçın yağı veya toz tarçın bulamaz iseniz Çubuk tarçın da işinizi görecektir.Bir miktar çubuk tarçını kapı girişlerinin kenarlarına ve çıktıkları çatlaklara yakın yerlere bırakırsanız istenmediklerini anlayacak ve evinizi terk edeceklerdir.
Karıncaları kaçıran başka bir yöntem ise tarçın yağıdır.Evde bulunan bir sprey şişeye bir miktar tarçın yağı koyup karıncaların geçtiği yerlere sıkmanız karıncaları kaçırmak için yeterli olacaktır.

Karınca Çözümü

KARINCALARDAN KURTULMANIN YOLLARI NELERDİR? EVDE Kİ KARINCALARDAN NASIL KURTULURUZ!

Bu saydığımız yöntemlerin dışında evdeki karıncalardan kurtulmanın farklı doğal yolları da bulunmaktadır.Hepimizin evinde bulunan kolayca temin edebileceğiniz bu maddeler sayesinde evinizdeki karıncalardan sonsuza dek kesin olarak kurtulabilirsiniz.

-Okalitüs Yağı

-Limon Suyu

-Karanfil Yağı

-Nane Yağı

-Salatalık Kabuğu

-Defne yaprağı da karıncaların sevmediği bir bitki yaprağıdır.

-Kahve Telvesi karıncala tarafından sevilmez.

-Kırmızı biber den karıncalar hoşlanmaz.

-Sarımsak Kokusu nedeniyle karıncaları kaçırır.

-Mısır Unu

KARINCA KOVUCU ,KARINCA KAÇIRAN MADDELER

-Tebeşir tozu 
-Talk Pudrası
-Kömür Tozu
-Toz Temizleyiciler
-Karınca kovucu bazı tarımsal ilaçlar da etkili olup( Önerilmez)

Karınca Mektup

Bu söylemiş olduğumuz yöntemleri uyguladığınızda karıncaları evinizden uzaklaştırmış olacaksınız.Ancak evde yeterli temizlik yapılmaz ve yerlerde yiyecek kırıntıları bulunursa ,karıncalar bir müddet sonra geri dönecektir.Ayrıca karıncaların evinize giriş ,çıkış yaptığı çatlakları tespit edip buraları kapatmanız da,karıncaların evinize girişini zorlaştıracaktır.

Karıncaları evinizden uzak tutmak için başta Mutfak olmak üzere tüm odaları temiz ve hijyenik tutun.Kesinlikle ortada özellikle yerlerde ekmek kırıntısı,cips parçaları,buskivi kırıntısı,Bal ve reçel damlası veya toz şeker parçaları ,tahıl ve bakliyat taneleri gibi karıncaların ilgisini çekecek gıda maddelerini bulundurmayın.özellikle çocuklu aileler günlük olarak mutlaka başta mutfak olmak üzere ortalığı süpürüp temizler iseniz karıncalardan korunursunuz.Aksi durumda karınca kabusu yaşamaya devam edersiniz.

2 Yorumlar

YORUM YAZIP, GÖNDERME KONUSUNDA SIKINTI ÇEKENLER OLDUĞUNU SIK DUYUYORUM. ARZU EDENLER İÇİN YORUM GÖNDERME YOL HARİTASI:

1-Yorumunuzu yazın
2-“Yorum eklemek için bir kimlik seçin”i tıklayın
-“gmail” hesabınız varsa, o gözükür, onu seçin
-“gmail” hesabınız yoksa, “adı/URL” bölümünü seçin. “Adı” kısmına görünmesini istediğiniz şekilde adınızı yazın. URL’yi boş bırakın (eğer bir bloğunuz veya websiteniz yoksa)
3-“Devam”ı tıklayın
4-“Yayınla” tuşuna basın.

YORUMLARINIZ ÇOK DEĞERLİ, TEŞEKKÜRLER :)Bu Konuda İlk Yorum Yapan Siz olun...

  1. Evdeki karıncalar gerçekten büyük problem olmuştu, karıncalardan kurtulmanın yollarını araştırıyordum. Gerçekten güzel bir içerik. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Özellikle yaz aylarının yaklaştığı bugünlerde karıncalara karşı daha bir dikkatli olmalıyız. Geçen sene aylarca karınca istilasıyla mücadele ettim. Öldürmek istemediğim için aylarca uzaklaştırmaya çalıştım ve çok yıpratıcı oldu. Çok yol denememe rağmen bana sorarsanız en etkili olan uzaklaştırma yöntemi nane yağı. Nane yağı sayesinde karıncalardan kurtuldum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

YORUM YAZIP, GÖNDERME KONUSUNDA SIKINTI ÇEKENLER OLDUĞUNU SIK DUYUYORUM. ARZU EDENLER İÇİN YORUM GÖNDERME YOL HARİTASI:

1-Yorumunuzu yazın
2-“Yorum eklemek için bir kimlik seçin”i tıklayın
-“gmail” hesabınız varsa, o gözükür, onu seçin
-“gmail” hesabınız yoksa, “adı/URL” bölümünü seçin. “Adı” kısmına görünmesini istediğiniz şekilde adınızı yazın. URL’yi boş bırakın (eğer bir bloğunuz veya websiteniz yoksa)
3-“Devam”ı tıklayın
4-“Yayınla” tuşuna basın.

YORUMLARINIZ ÇOK DEĞERLİ, TEŞEKKÜRLER :)Bu Konuda İlk Yorum Yapan Siz olun...

Daha yeni Daha eski